Françeskanët martirë

të Provincës Françeskane Shqiptare,

të shpallur të lumë dhe shërbëtorë të Hyjit

Shembulli i shën Françeskut tashmë ka dhënë fryte të shkëlqyeshme edhe në popullin shqiptar. Për shembull, ndër 38 martirë shqiptarë të kohës së komunizmit, që u shpallën të lumtur më 05. 11. 2016, ishin edhe tetë bij të shën Françeskut të Asizit.

Martirët e lumë shqiptarë,

– lutuni për ne! 

Kisha françeskane "Shën Françesku" - Gjuhadol. Kapela e martirëve.