NOVICIATI

•     Veshja e zhgunit françeskan bëhet pas postullandatit.

•     Përgatitja intensive për jetën françeskane.

•     Novicët njihen më nga afër me Rregullën dhe me kushtet rregulltarë.

•     Kohëzgjatja: një vit.

•     Në përfundim të noviciatit bëjnë kushtet e para.

VITI I NOVICIATIT EMRI VENDI
     
2019 - 2020 Fra Gjergj Deda Bajzë
  Fra Stavro Xhaçka  
  Fra Lorenc Pepniku  
     
2018 - 2019

Fra Kolë Thaqi

Lezhë
  Fra Anton Selitaj  
  Fra Tomë Bushpreni  
     
2017 - 2018 Fra Anton Gilaj Lezhë
  Fra Anton Vukaj  
  Fra Sergjo Jaku  
     
2016 - 2017 Fra Sandër Hota Lezhë
  Fra Driton Hajdaraj  
  Fra Marko Shkambi  
     
2015 - 2016 Fra Kristjan Camaj Livno 
  Fra Valentin Tinaj (Bosnjë dhe Hercegovinë)
  Fra Flodjan Bunjaj https://www.novicijat-bosnesrebrene.com/
     
2013 - 2014 Fra Jak Kolgjeraj Baccanello di Calusco (Bergamo - Italia)
  Fra Kastriot Demaj http://www.associazionebaccanello.it/
   Fra Eduard Ulaj  
     
2010 - 2011 Fra Kolë Mitri Baccanello di Calusco (Bergamo - Italia)
     
 2008 - 2009  Fra Arben Gjokaj  Baccanello di Calusco (Bergamo - Italia)
     
2007 - 2008 Fra Valentin Rroku Baccanello di Calusco (Bergamo - Italia)
     
2005 - 2006 Fra Vilson Bujaj Baccanello di Calusco (Bergamo - Italia)
     
2000 - 2001 Fra  Mikel Pllumaj Baccanello di Calusco (Bergamo - Italia)
  Fra Vitor Demaj  
     
1999 - 2000 Fra Dedë Gjoka Baccanello di Calusco (Bergamo - Italia)
  Fra Aurel Gjerkaj  
     
1998 - 1999 Fra Gjon Kalaj Baccanello di Calusco (Bergamo - Italia)
     
1997 - 1998 Fra Fran Përlala Lezhë
  Fra Pjeter Shtjefni  
  Fra Ndue Kola  
  Fra Rroksan Sheldija  
     
1996 - 1997 Fra Gjergj Hasani Lezhë
  Fra Sokol Prela  
  Fra Landi Jaku  
  Fra Rafael (Edmir) Gjeloshi  
  Fra Eduard Prenga  
     
1995 - 1996 Fra Alfred Kastriot Gjini Lezhë
  Fra Emanuel Lek Lumaj  
  Fra Mirash Marinaj  
  Fra Telemak Pllumbi  
     
1994 - 1995 Fra Ndue Toplana Lezhë
  Fra Bec Pecaj  
  Fra Marin Dedi  
  Fra Gazmend Tinaj  
     
1993 - 1994 Fra Françesk Leknikaj Lezhë
  Fra Gjon Shkambi  
  Fra Sokol Pepushaj  
  Fra Marian Lumçi  
  Fra Marian Lleshi  
  Fra Fredi Parubi  
     
  Fra Nunzio Catannia Alcamo (Italii)
     
1980 - 1981 Fra Prelë Gjurashaj Košljun (Kroacia)
     
1979 - 1980 Fra Fran Dushaj Košljun (Kroacia)
     
1977 - 1978 Fra Flavio Cavallini Asizi (Itali)
     
1973 - 1974 Fra Pashko Gojçaj Košljun (Kroacia)