Hyrje në postullandat

Të mërkurën me 03. 10. 2018 në Kuvendin françeskan të shën Pjetrit e Palit në Bajzë, që është edhe shtëpi formimi në Provincën Françeskane Shqiptare “Zoja Nunciatë” gjatë lutjes së Orës së Mesme u pranuan në postullandat 5 kandidat të cilët shprehën dëshirën që të ecin së bashku në bashkësi, për të shqyrtuar thirrjen e tyre, që të ndjekin Jezu Krishtin në familjen françeskane.

 

Gjergj Dedë Deda nga famullia e Shllakut / Dukagjin

Stavro Kostaq Xhaçka nga famullia e Bilishtit / Korçë

Erion Tomë Gjurashaj nga famullia Grud e Re / Shkodër

Arbër Gëzim Pepaj nga famullia e Gjakovës / Kosovë

Lorenc Bashkim Pepniku nga famullia e Shkodrës

 

Me fjalët e Jezu Krishtit “Ejani e shihni”, ishte kustodi fra Aurel Gjerkaj i cili e bëri edhe pranimin e tyre duke ju dhën edhe TAU-n figurën e Kryqit, që shën Françesku e zgjodhi për vete e për fretërit e tij si shenjë dhe kujtim i dashurisë së Krishtit.

 

Pas pranimit, fra Aurel Gjerkaj postullantat i dorëzoj mësusesit fra Landi Jakut dhe gjithë bashkësisë françeskane në Bajzë.

Fra Alex