Stema françeskane

Me datën 17 tetor 2018, në hyrje të Kapelës së martirëve që është pjesë e Kishës së shën Françeskut në Gjuhadol / Shkodër, u vëndos stema françeskane e punuar në mozaik. Mozaiku ka madhësin 1.52 m2 dhe përmbanë rreth pesëmbedhjetë mijë guri Murano nga Venediku / Itali. Pjesa e kryqit është me gur ari, kurse rrezët janë me gur argjendi.

 

Kohëzgjatja e punimit të stemës zgjati rreth 45 ditë, e cila u realizua në studion Sinaj në Tiranë nga mozaiçisti Eduard & Albana Sinaj. Ky mozaik u realizua me ndihmën e miqëve të guardianit të Kuvendit françeskan në Gjuhadol pater Aleksander Tanushi.

 

DEUS MEUS ET OMNIA – ZOTI IM DHE GJITHÇKA IME !